Єгипет вироблятиме більше пшениці в 2024-25 МР

Джерело:  IDK
Египет

Єгипет, як очікується, зробить більше пшениці у 2024-25 роках, оскільки уряд заохочує збільшення посівних площ та підвищення врожайності, йдеться у доповіді Іноземної сільськогосподарської служби (FAS) Міністерства сільського господарства США.

Виробництво оцінюється в 9,2 млн тонн порівняно з 8,87 млн тонн роком раніше.

Високі державні закупівельні ціни також стимулювали фермерів садити більше пшениці, йдеться у повідомленні FAS.

Імпорт пшениці оцінюється в 12,5 млн тонн, що на 11,4% вище за попередню оцінку, але на рівні 2023-24 років.

«Приплив іноземної валюти сприяв звільненню вантажів, затриманих у портах, та полегшив імпорт товарів першої необхідності (включаючи пшеницю) як для державного, так і для приватного сектору», — йдеться у повідомленні ФАС. Більше того, падіння світових цін на пшеницю також сприяло тому, що приватний і державний сектори прагнуть максимально збільшити закупівлі за зниженими цінами.

Єгипет є ключовим постачальником пшеничного борошна до багатьох африканських та близькосхідних країн і значно розширив експорт пшеничного борошна в цей регіон, продовжуючи нарощувати свої борошномельні потужності, повідомляє ФАС.

Основними пунктами призначення єгипетського борошна були Судан, Еритрея, Ємен, Сомалі, Джибуті, Сирія, Західний берег річки Йордан та сектор Газа.

З січня до травня Єгипет збільшив експорт пшеничного борошна на 250% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Найбільше зростання експорту припало на Джибуті, Судан, Сомалі, Західний берег річки Йордан та сектор Газа.

Основна причина — напади хуситів на судна у Червоному морі, ізраїльсько-хамасівська криза та криза у Судані.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!