Виробництво пшениці в Чилі продовжує падати

Джерело:  IDK
колосок

Високі виробничі витрати, низькі ціни та низька рентабельність пшениці в Чилі продовжать майже десятирічну тенденцію скорочення убраних гектарів та зниження виробництва у 2024-25 маркетинговому році, згідно зі звітом Глобальної сільськогосподарської інформаційної мережі (GAIN) Іноземної сільськогосподарської служби (ФАС) Міністерства сільського господарства США.

У звіті, опублікованому 29 березня, оцінюється, що убрана площа пшениці становитиме 195 000 гектарів, що на 2,5% менше, ніж у 2023-2024 роках, що призведе до зниження виробництва до 1,17 мільйона тонн порівняно з 1,2 мільйона. Підвищення врожайності посівних площ завдяки більшій доступності води та підвищенню ефективності фермерів після десятиліття посухи дозволить пом’якшити деякі виробничі втрати.

“Будь-яке збільшення цін на пшеницю компенсується високою вартістю ресурсів, таких як добрива, що обмежить потенційне збільшення посівних площ”, – заявили у ФАС, зазначивши, що це тенденція з 2015-16 років для американської країни. із 20 мільйонів.

Згідно з прогнозами, відповідно до зниження виробництва імпорт пшениці у 2024–2025 роках зросте на 3,6% порівняно з 2023–2024 роками та сягне 1,45 мільйона тонн. Загальний обсяг постачання 2,68 мільйона тонн допоможе задовольнити споживання у розмірі 2,61 мільйона тонн, при цьому кінцеві запаси становитимуть 60 000 тонн.

“Пшениця використовується в основному для виробництва хліба”, – сказали у ФАС. «У Чилі хліб вважається основним продуктом харчування, і попит на нього нееластичний. У результаті Пост не передбачає значного збільшення чи зменшення внутрішнього споживання пшениці».

Основними джерелами імпорту чилійської пшениці є Канада та США. У минулому Аргентина позиціонувала себе як основний постачальник пшениці в Чилі завдяки своїй конкурентоспроможній ціні та близькості до довгого кордону. Однак через сильну посуху в Аргентині імпорт із цієї країни скоротився майже на 53% у 2022–2023 роках, що зробило її третім найбільшим постачальником.

Виробництво кукурудзи в Чилі прогнозується на рівні 630 000 тонн у 2024-2025 роках, що на 0,3% більше, ніж у попередньому році, завдяки незмінним убраним площам та дещо вищій урожайності. Імпорт збільшиться на 3,5% до 2,4 млн. тонн для покриття внутрішнього споживання.

Зниження цін на кукурудзу призведе до того, що врожай залишиться на рівні 50 тис. га, вважають у ФАС.

«Незважаючи на низькі ціни та високі виробничі витрати, посівні площі кукурудзи суттєво не зменшуються, оскільки є попит на корми і тому, що фермери також використовують кукурудзу у сівозміні», — зазначили у ФАС. «Зростання посівних площ, як і раніше, обмежене високою вартістю ресурсів, таких як добрива, які в основному імпортуються».

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!