Виробництво олій досягне 4-річного максимуму, що може привести до зниження цін

Очікується, що світове виробництво чотирьох олій, а саме пальмової, соняшникової, соєвої та ріпакової олії, виросте приблизно на сім мільйонів тонн в період 2021/2022 років, що є найбільшим зростанням за чотири роки, прогнозує голова OILWORLD (Німеччина) Томас Мільке.

За словами аналітика, це станеться після двох років глобального дефіциту виробництва і різкого скорочення запасів олій повідомляє The Star.

«Якщо ці прогнози справдяться, ціни на олію будуть знижуватися, а ціни на шрот протягом року стануть більш високими», – сказав він в слайд-презентації під час сьогоднішнього онлайн-семінару Ради з пальмової олії Малайзії (MPOC) «Покажчики цінових тенденцій».

Томас Мільке сказав, що світове виробництво пальмової олії відновилося лише на 1,7 мільйона тонн в період з жовтня 2020 року по вересень 2021 року. За його словами, в цьому сезоні (2021/2022) очікується збільшення на 3,5 мільйони до чотирьох мільйонів тонн.

Очікується, що виробництво в Індонезії виросте на 1,7-2 мільйона тонн, виробництво в Малайзії, за прогнозами, збільшиться на 1 мільйон до 1,2 мільйона тонн, а виробництво в інших країнах складе близько 0,8 мільйона тонн.

«У Малайзії середній урожай пальмової олії, ймовірно, впаде до 20-річного мінімуму в 2021 році, а загальне виробництво складе всього 18,2 мільйона тонн або навіть менше, незважаючи на в цілому сприятливу погоду».

Загалом, цього року виробництво пальмової олії в Малайзії буде приблизно на чотири мільйони тонн нижче потенційно можливого, в тому числі через брак робочої сили. Однак в наступному році ситуація, ймовірно, покращиться, і 32 000 іноземних робітників будуть допущені до в’їзду в країну», – сказав він.

Низхідна тенденція у виробництві пальмової олії призвела до того, що ціни стали рекордно високими.

Нещодавно міністр плантационной промисловості і товарів Датук Зураіда Камаруддін заявила, що уряд схвалив поетапний план ввезення в Малайзію 32000 іноземних робітників плантацій, які завершили вакцинацію від COVID-19, починаючи з середини жовтня.

Коментуючи дії уряду Малайзії, заступник генерального голови Індонезійської асоціації пальмової олії (GAPKI) Тогар Сітанганг сказав, що дозвіл на в’їзд 32 000 робочих в Малайзію може послабити напруженість у зв’язку з низьким виробництвом, яке зараз спостерігається у другого за величиною виробника пальмової олії в світі.

Він також сказав, що зміни мит Індії вплинули на надходження пальмової олії з Малайзії та Індонезії на найбільший в світі споживчий ринок пальмової олії в 2020 році.

З січня по вересень цього року Індія стала найбільшим експортним напрямом Малайзії для пальмової олії з часткою в 22,15%. за ним слідують Китай (11,38 відсотка), Нідерланди (6,40 відсотка) та Туреччина (4,37 відсотка).

 

Oilworld.ru

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!