В Європі очікують менший урожай яблук

Джерело:  AgroTimes
яблука

У сезоні 2024/25 років очікується менший, ніж звичайно врожай яблук. Найбільше падіння – в Польщі, але також він знизився в Німеччині, Нідерландах, Бельгії, Греції.

В Італії, Іспанії та Франція ситуація більш сприятлива. Про це йдеться в у світовому огляді ринку яблук FreshPlaza.

Зазначається, що у Нідерландах, Бельгії та Німеччині майже всі райони вирощування очікують меншого врожаю, ніж минулого року. Єдиним винятком є ​​німецьий регіон Бодензеє, де за останніми оцінками обсяги зросли на 13% порівняно з минулим роком. «Високі температури значно вплинули на грецьке виробництво яблук. Дерева не отримували потрібних годин низьких температур, тому що вони мали теплу зиму. У липні також була тривала хвиля спеки з понад 420С протягом кількох днів. Це негативно позначилося на розмірі плоду, але, на щастя, не на його якості.

Польські експортери яблук очікують досить нестабільний яблучний сезон. Ціни також вищі, ніж були на початку яблучного сезону. Зокрема, очікується, що в Польщі виробництво буде приблизно на 20% менше, ніж у 2023 році.

В Італії загальний обсяг виробництва в сезоні 2024/25 прогнозується на 1% менше, ніж минулого року.

В Іспанії чекають і спостерігають, як поведеться імпорт із нижчим виробництвом у Європі, з цінами, які обов’язково будуть вищими, і як це вплине на попит і ціни на національні яблука.

Незважаючи на те, що він не реалізує повний потенціал, урожай у Франції здається стабільним. Перспективи на сезон хороші, оскільки французькі яблука виграють від недоурожаю в Європі.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!