В уряді Польщі назвали повний список української агропродукції, яку хочуть заборонити

Джерело:  AgroPortal.ua
стоп

Польща прагне досягти двосторонньої угоди з Україною, яка б могла замінити чинне національне ембарго на зернові культури, а також захистити польський ринок від інших чутливих продуктів, як-от цукор, м’ясо птиці, яйця, заморожена малина, яблучний сік, соняшникова та ріпакова олія.

Про це повідомив міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський на парламентських слуханнях у сеймі 22 лютого, говориться у повідомленні Міністерства сільського господарства Польщі в соцмережі Х (Twitter).

«Зрештою ми хочемо бачити значні обмеження на імпорт чутливих товарів з України з детальним і навіть обмежувальним контролем на кордоні», — сказав він.

Секерський підкреслив, що відкриття європейського ринку для імпорту сільгосппродукції до ЄС не може бути таким, як зараз, оскільки фермери з Польщі та інших країн ЄС не витримують конкуренції.

Водночас польські фермери оголосили про протест у Варшаві, який відбудеться 27 лютого. Страйкарі збираються протестувати перед польським Сеймом та офісом прем’єр-міністра Дональда Туска, пише RMF24.

Варшавський страйк відбуватиметься під гаслом «Зоряний марш до столиці». У своїй петиції, яку вони передадуть офісу глави уряду, вони вимагатимуть обмежити імпорт сільськогосподарської продукції з України та вийти із «Зеленої угоди» ЄС.

Позначки:, , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!