В Україні занадто низькі ціни на сільгоспсировину, – думка

Джерело:  AgroTimes
переработка зерна мука отруби

Заблоковані порти України все-таки наражають на небезпеку голоду сотні мільйонів людей через те, що на світовому ринку все дуже тісно пов’язано. Якщо прибрати з ринку навіть невеликого гравця, ціни зростуть значно більше, ніж вартує продукція цього гравця, і, звичайно, продукцію бідні країни вже не зможуть купити. Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) Андрій Ярмак.

За його словами, якщо ж прибрати найбільшого регіонального гравця, яким є Україна, якого неможливо замінити навіть протягом 5 років, то зростання цін буде циклічним і довготривалим.

«За такого цінового зростання, бідні країни просто лишаються доступу до базових продуктів, причому відбувається все це поступово: спочатку хліб і олія, потім продукти харчування, що виробляються з зерна та рослинних олій, потім молоко, яйця, і потім м’ясо і риба», – зауважив Андрій Ярмак.

На його переконання, зараз у мешканців тих країни, які так радіють рашистській агресії в Україні, вже бурчить в животі. І далі у там буде все значно гірше.

«В Україні ж інша проблема – занадто низькі ціни на с.г. сировину. І рішення може бути лише одне – міжнародні військові конвої, що супроводжують продовольчі вантажі з наших портів Чорного моря без жодних переговорів з рашистами. А з часом і з Азовського, сподіваюся», – підсумував Андрій Ярмак.

Нагадаємо, тиск на внутрішні ціни може спровокувати банкрутство багатьох агробізнесів. Також ми писали, що закупівельні ціни на сою та соняшник в Україні продовжують опускатися.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!