В “Лемтранс” розповіли, як побудована робота зернового терміналу “Мостиська”

Джерело:  ЦТС
Мостиська

В компанії “Лемтранс” розповіли про те, як побудована робота зернового терміналу “Мостиська”. У 2022 році “Лемтранс” разом с партнером адаптували термінал “Мостиська” під потреби ринку та добудували елеватор.

Зазначається, що загальний обсяг одночасного зберігання становить понад 4 тис. тонн. Загальна довжина колій всього терміналу (з урахуванням контейнерного) дозволяє приймати максимально 8 потягів: 4 потяги колії стандарту 1520 мм та 4 потяги європейського стандарту 1435 мм. Для їх опрацювання використовуються власні локомотиви, які можуть виїжджати на станцію.

“До нас приходить потяг з української сторони і через елеваторну технологію ми навантажуємо вузький потяг (поїзд на колії 1435 мм – ЦТС), котрий далі відправляється на європейську сторону”, – йдеться в повідомленні.

В компанії додали, що термінал є тримодальним: працює із залізничними вагонами, автотранспортом та контейнерами.

“І всі ці три види транспорту між собою можуть працювати в будь-якій комбінації. Це дозволяє з’єднати різні засоби транспортування для того, щоб продовжити перевалку та транспортування”, – підкреслили в “Лемтранс”.

“На терміналі працюють всі необхідні служби – фітосанітарна та ветеринарна служби, створений окремий митний відділ (що дозволяє швидко оформлювати потяги). Елеватор обладнаний усіма сучасними технологіями”, – додали в компанії в коментарі ЦТС.

Нагадаємо, що контейнерний термінал “Мостиська” був запущений в роботу влітку минулого року. “Лемтранс” і компанія “Реіл Транс Інвестмент” виступали інвесторами проекту, компанії N’UNIT та “Левада-Карго” – партнерами з розвитку контейнерного бізнесу.

Також в рамках цього проекту було побудовано зерновий термінал, який може обробляти 60 тис. т збіжжя щомісяця. Щодо зернового терміналу, повідомлялося, що партнером по проекту виступав зернотрейдер UGTC Trade, що володіє п’ятьма перевалочними терміналами в Україні.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!