В ІМК створили спеціальну команду для розмінування полів

Джерело:  AgroPortal.ua 
міни

Майже 18 тис. га полів, які обробляє ТОВ «Чернігівська індустріальна молочна компанія» (Чернігівський кластер ІМК), були ареною бойових дій. Тепер ці площі необхідно обстежити на вибухонебезпечні предмети, які міг залишити російський окупант.

Про це йдеться у повідомленні ІМК на сторінці у Facebook.

«Роботи з розмінування вже ведуться. Створено спеціальну команду, до якої увійшли професійні сапери та працівники служби безпеки підприємства. На 3 травня вдалося обстежити вже 5 тис. га на території Новобілоуської, Ріпкинської, Михайло-Коцюбинської громад», — говориться у повідомленні.

Зазначається, що поля, які досі родили зерно для українських аграріїв, ворог цієї весни засіяв усіма можливими модифікаціями вибухонебезпечних предметів.

«Були виявлені протитанкові міни, нерозірвані артилерійські снаряди різних калібрів, мінометні снаряди, касети з систем залпового вогню «Ураган» (заборонені Женевською конвенцією), ракети «Градів», ручні гранати тощо. Всі ці смертоносні предмети, які загрожували життю і здоров’ю місцевих мешканців та працівників підприємства, були або утилізовані фахівцями на місці (підірвані), або ж передані відповідній організації для подальшої утилізації», — уточнили в ІМК.

Роботи тривають.

Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрями діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 120 тис. га землі у Полтавській, Чернігівській та Сумській областях. Компанія була заснована у 2007 році. У 2020 році IМК отримала чистий прибуток у розмірі $31,7 млн та EBITDA $71,8 млн. ІМК є однією з 10 найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!