В ІМК назвали строки початку жнив

Джерело:  AgroPortal.ua
сбор урожая

ІМК планує розпочати жнива у період 10-15 липня 2022 р. Про це говориться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

Як зазначається, озимина на полях ІМК у доброму стані.

«Наразі культура знаходиться на черговому етапі вегетації — у фазі розвитку прапорцевого листа. Стан озимої добрий, спостерігаємо плановий ріст. Наша агрономічна служба своєчасно провела ранньовесняне підживлення посіву азотними та сірчаними добривами. Обробили культуру і відповідними засобами захисту: на першому етапі ми застосовували захист від бур’яну та регулятори росту, на другому — засоби від хвороб і протидію шкідникам», — розповів головний агроном ІМК Олександр Гірман.

Він зазначив, обробка по прапорцевому листу, що проводиться зараз, вкрай важливий етап догляду, адже від його правильного формування фактично на 60-70% залежить, яким буде урожай зерна загалом.

Також в ІМК додали, що цієї весни процесу сприяє і погода: локально були дощі — що добре, і температури поки оптимальні для пшениці (+20-25°С).

Загальна площа озимої пшениці становить 18,3 тис. га.

Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрями діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 120 тис. га землі у Полтавській, Чернігівській та Сумській областях. Компанія була заснована у 2007 році. У 2020 році IМК отримала чистий прибуток у розмірі $31,7 млн та EBITDA $71,8 млн. ІМК є однією з 10 найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!