В «Агріпорт-Норд» розповіли про труднощі посівної на Сумщині

Джерело:  AgroTimes
сев

Компанія «Агріпорт-Норд», що входить до складу групи «Агротрейд» і обробляє землі на Сумщині, розпочала сівбу кукурудзи. Зерновою вже засіяли 350 га із запланованих 2,4 тис. га. Ще 2,2 тис. га відведено під соняшник. Головною складністю для своєчасного проведення посівної в компанії вбачають комендантську годину: після 21:00 військові не дозволяють техніці працювати на полі.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Крім того, землі, які обробляє підприємство, розташовані поряд з кордоном з рф і нещодавно тут йшли бої, постачальники відмовляються надавати орендовану техніку.

Так, «Агріпорт-Норд» отримав лише одну сівалку з двох запланованих, і наразі керівництво шукає заміну.

«Складнощі були і з пошуком співробітників на цьогорічну посівну. Люди відмовлялися їхати в поля, адже на них ще були снаряди. Проте ми розповідаємо людям, що перед тим, як виїхати в поле, ми його оглядаємо разом зі співробітниками ДСНС. У нас є чіткий алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечного предмета і виконуються всі вимоги для забезпечення безпеки працівників. До того ж ми впровадили доплати за роботу на полях, де ще теоретично можуть бути якісь залишки. Тому на сьогодні маємо повністю укомплектований штат», – розповів керівник підприємства Володимир Маринич.

Загалом на полях ТОВ «Агріпорт-Норд» знайшли та знешкодили 10 снарядів.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!