УЗ може заборонити перевезення зернових у піввагонах

Джерело:  Rail.insider
зерновоз

За словами посадовця, до Укрзалізниці надходять звернення стосовно того, що тенти на піввагонах або їхні кріплення обриваються та намотуються на колісні пари чи потрапляють до енергомережі.

Наразі ці випадки аналізують фахівці АТ «Укрзалізниця» та найближчим часом керівництво товариства може ухвалити рішення щодо подальшого транспортування зернових у таких вагонах.

Валерій Ткачов наголосив, що до піввагонів, в яких зерно та інші вантажі перевозять у бігбегах усередині кузова і кріплення не виходять за межі кузова, питань немає. УЗ і надалі буде транспортувати такі вантажі. «А піввагони, де накриття із зовнішнього боку кріпиться на кузов непристосованими способами або місця кріплення не узгоджені з заводом-виробником, провокують загрозу безпеці руху», — пояснив посадовець.

Нагадаємо, що 7 лютого під час засідання Експортного офісу при УЗ обіцяли найближчим часом заборонити перевезення зерна у піввагонах приватного парку. Проте вже 8 лютого рішення скасували. Окрім того, з 1 березня УЗ планувала продавати всі відправки у піввагонах компанії через «Прозорро». Також два тижні тому висловлювалася думка щодо обмеження перевезень зерна піввагонами.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!