УЗ будує фітингові платформи та зерновози на власних потужностях

Джерело:  Rail.insider
зерновоз

АТ «Укрзалізниця» опановує будівництво різних типів рухомого складу на власних виробничих потужностях. Про це розповів заступник директора з виробництва вагоноремонтного напрямку департаменту з виробництва товариства Даніїл Глущенко під час міжнародної конференції «Залізниці України: розвиток та інвестиції» 20 лютого.

Як зауважив посадовець, раніше Укрзалізниця будувала на власних потужностях лише піввагони. Та зараз спостерігається профіцит таких вагонів. Тож підприємства УЗ почали переорієнтовуватися та будувати інші типи рухомого складу.

«За період повномасштабного вторгнення УЗ збудувала 500 фітингових платформ. Вперше за історію сучасної Укрзалізниці ми побудували на знову ж таки власних виробничих потужностях думпкари, дозатори для виконання ремонту колії. Окрім того, побудували та сертифікували вагон-зерновоз, який можна використовувати як на колії 1520 мм, так і на колії 1435 мм», — розповів Даніїл Глущенко.

Також Укрзалізниця має замовлення від Світового банку на будівництво фітингових 40-футових платформ. Їх планують виготовити у першому півріччі поточного року. Водночас фахівці філії «Центр транспортної логістики» проходять зараз процедуру погодження у відповідних структурних підрозділах АТ «Укрзалізниця» замовлення 120 зерновозів європейського зразка.

Є і замовлення на будівництво вагоповірочного вагона з нуля. «Буквально тиждень тому розпочали цю процедуру для того, щоб оновити парк таких вагонів», — додав заступник директора.

Наразі триває розробка ще однієї новації — універсального критого вагона, що можна використовувати і як критий вагон, і як зерновоз. Поки що проводять розрахунки щодо міцності й обсягу кузова. Збудувати пробну партію планується до кінця року.

Як повідомлялося раніше, торік УЗ побудувала 528 вантажних вагонів.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!