Урожайність олійних культур у ТАС Агро вище запланованої

Джерело:  AgroPortal.ua
жнива

Всі кластери компанії «ТАС Агро» днями повністю завершили збирання олійних культур.

Урожайність перевищила планові показники на 2024 рік і є вищою за середні показники по Україні, йдеться у повідомленні компанії.

«Наприкінці вересня в «ТАС Агро» завершили жнива соняшнику, з площі 17,7 тис. га було зібрано понад 43,6 тис. т, та сої з площі 16,4 тис. га вагою 37,2 тис. т. Цьогоріч кінець літа і початок осені були аномально засушливими, що негативно вплинуло на урожайність олійних культур по всій території України. Сьогодні відчувається на ринку дефіцит соняшнику, що впливає на зростання ціни та загальну ситуацію на аграрному ринку. Загалом у компанії осінні польові роботи ми провели у надзвичайно вузькому часовому коридорі, однак впоралися на відмінно», — розповів генеральний директор компанії «ТАС Агро» Олег Заплетнюк.

Нині в компанії продовжується збір кукурудзи та завершується посів озимої пшениці на площі 22,7 тис. га. Також у 2024 році майже вдвічі збільшено посів озимого ріпаку з 8 до 15 тис. га, сходи якого уже отримано та проводяться заходи осіннього захисту.

«Очікуємо сприятливу погоду та отримання хороших сходів озимої пшениці», — підсумували в компанії.

Для довідки: «ТАС Агро» — провідна аграрна компанія України, що динамічно розвивається. На сьогодні обробляє понад 80 тис. га земель у Чернігівській, Сумській, Київській, Вінницькій, Кіровоградській та Миколаївській областях. Компанія працює в різних сферах сільського господарства (рослинництво, тваринництво, зберігання зернових).

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!