Урожай сої в Аргентині переглянуто у бік зниження

Джерело:  IDK
соя

Хоча врожай сої в Аргентині на 2023-24 маркетинговий рік нещодавно був переглянутий у бік зниження через недавню спекотну і посушливу погоду, прогнозується, що виробництво, як і раніше, майже подвоїть торішній обсяг, згідно зі звітом Іноземної сільськогосподарської служби (ФАС) Міністерства сільського господарства США.

ФАС знизила свою оцінку на 1 мільйон тонн до 49,5 мільйонів у звіті Глобальної мережі сільськогосподарської інформації, опублікованому 14 березня. Минулого року врожай сої, яка постраждала від посухи, зібрав лише 25 мільйонів тонн, що є найнижчим показником в Аргентині з початку століття.

ФАС попередила, що прогнози погоди для основних сільськогосподарських регіонів Аргентини на квітень вказують на поєднання вищих, ніж зазвичай, температур та різних рівнів опадів через поточний режим погоди Ель-Ніньо.

«Хоча врожай буде значно кращим, ніж минулого року, ситуація на даному етапі залишається критичною, згідно з кількома контактами», — заявили у ФАС. «Оптимізм щодо обсягу виробництва цього року, як і раніше, переважає, але виробники вважають, що низькі світові ціни обмежать їхні доходи, хоча вони очікували на значне відновлення після катастрофічного врожаю минулого року».

Через перегляд ФАС виробництва у бік зниження обсяг виробництва сої в країні прогнозується на 1 млн тонн нижче за попередній прогноз агентства. Проте, очікується, що обсяг переробки значно зросте у річному обчисленні, збільшившись на 47% у період з 2022 по 2023 рік та досягнувши 39 мільйонів тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!