Українська кукурудза конкуруватиме з французькою пшеницею низької якості

Джерело:  AgroNews
Україна

Українська кукурудза конкуруватиме з французькою фуражною пшеницею на ринках країн Північної Африки. Таку думку висловив старший віце-президент незалежної ф’ючерсної брокерської компанії R.J. O’Brien Жолт Вінче.

«На мою думку, частина попиту там буде. Але у Франції пшениця нижчої якості, і з часом цій пшениці доведеться конкурувати з кукурудзою, тому що вона не борошномельна», — зазначив експерт, додавши, що цей фактор може стримати ціни на українську кукурудзу, які зараз є високими.

Він додав, що немає очікувать, що Україна повністю залишиться поза ринком. Очевидно, що врожай невеликий, фермери не продають, а ціни високі. Але, швидше за все, в майбутньому будуть коригування, вважає Жолт Вінче.

Експерт зауважив, що очікує, що попит на американську кукурудзу буде з боку Китаю. «Базис американської кукурудзи буде під тиском, і зараз ціни в Україні вищі. Тому ми очікуємо, що Китай збільшить закупівлю кукурудзи з США».

Жолт Вінче також порадив українським фермерам скористатися нинішніми високими цінами. «Я б сказав, що вони повинні скористатися цим і збільшити обсяги продажів».

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!