Українські тепличники прогнозують урожай на рівні 2021 року

Джерело:  AgroTimes
овочі

З кінця квітня до початку червня 2024 року комбінат «Тепличний», що у селі Калинівка на Київщині, планує відвантажити 3 тис. тонн овочів, що на рівні 2021 року.

Про це у своїй колонці на AgroTimes розповів Євгеній Чернишенко, власник «Комбінату «Тепличний», президент асоціації «Теплиці України».

«З кінця квітня ціни почнуть різко знижуватись, тому що на ринок вийдуть великі гравці, такі як «Тепличний», «Уманський». Це буде тривати до початку червня. Ми плануємо відгрузити за цей період приблизно 3 тис. тонн, 50-70 тонн на день. Такі самі обсяги ми давали у 2021 році. Тобто ми зайдемо у довоєнні технологічні рамки – і з висіву, і з отримання урожаю. Якщо все буде добре і не буде ніяких перепонів за технологіями, за енергоспоживанням, за цінами на енергоносії, то комбінати мають закінчити рік з прибутком, на відміну від минулого року», – зазначив він.

Євгеній Чернишенко зазначив, що перші огірки українських тепличних комбінатів вийшли на ринок у кінці лютого – середині березня. Ціни для споживачів були високими, а для тих, хто вирощує огірки, – нормальними.

«Тому, в принципі, тепличникам вже можна будувати плани на майбутнє», – підсумував він.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!