Українські фермери поспішають розпродати торішню капусту і знижують ціни

Джерело:  EastFruit
капуста

У перший тиждень квітня на ринку білокачанної капусти в Україні спостерігається тенденція зниження попиту і цін, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Головною причиною падіння продажів даної продукції є її низька якість внаслідок тривалого зберігання.

Так, згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, тільки за вихідні білокачанна капуста в українських господарствах подешевшала в середньому на 26%. Сьогодні основні угоди з продажу цієї продукції укладаються по 5-10 грн/кг ($0,13-0,26/кг), тоді як ще минулого тижня ціна на білокачанну капусту нерідко доходила до 12 грн/кг ($0,31/кг).

Знижувальний ціновий тренд учасники ринку пов’язують зі стрімким погіршенням якості капусти в місцевих господарствах внаслідок тривалого зберігання. При цьому попит на дану продукцію продовжує знижуватися, що також чинить тиск на ціни в даному сегменті.

Необхідно додати, що наразі ціна на капусту в Україні вже в середньому на 55% нижча, ніж рік тому. Нагадаємо, що на початку квітня 2023 року продажі цієї продукції велися по 15-18 грн/кг ($0,38-0,46/кг). Водночас аналітики не виключають, що ціна на білоголову капусту продовжить знижуватися в міру погіршення якості цієї продукції.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!