Україна. Значне зниження температур не вплинуло на посіви озимих культур

состояние посевов
UkrAgroConsult

На початку січня спостерігалося потепління, на зміну морозному періоду прийшли відлиги. Озимі зернові культури перебувають у задовільному стані, мають зелене забарвлення. Значне зниження температури повітря, яке відзначалося у третій декаді грудня, не вплинуло на рослини. Завдяки сніговому покриву на полях мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузлів кущіння рослин озимої пшениці (3 см) під час найбільшого похолодання не була нижчою за 2-6ºС морозу. Наприкінці грудня розрахункові критичні температури вимерзання для середньозимостійких сортів пшениці озимої залежно від фази розвитку рослин становили 10-15ºС морозу. Станом на 5 січня на полях пшениці озимої як притертої, так і підвішеної крижаних кірок на більшій частині території не спостерігається, повідомляють аналітики УкрАгроКонсалт.

Опади у вигляді дощу та мокрого снігу сприяли швидкому таненню снігу та крижаної кірки.

Прогноз погоди на 13-16 січня: Згідно з прогнозом погоди, періодичне зниження температури, переважно вночі, може спричинити утворення крижаної кірки. Опади 2-10 мм очікуються на більшій частині території. На північних, західних та східних областях – 10-15 мм. Температура на Заході вдень -7…-9°С, уночі -11…-13°С; на Півночі вдень -9…-11°С, уночі -14…-16°С; на Сході вдень -8…-10°С, уночі -13…-15°С; у Центрі вдень -7…-9°С, уночі -11…-13°С; на Півдні вдень -4…-6°С, уночі -7…-9°С.

Детальна інформація про експорт зернових культур і продуктів їх переробки, баланси попиту і пропозиції, цінові тенденції, стан посівів та хід збиральної/посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, що надає швидкий доступ до щоденної оперативної інформації агро ринку Причорномор’я, аналітичних звітів та прогнозів, історичних даних, а також ефективних інструментів для обробки та завантаження даних.

Підвищіть свою ефективність з допомогою агро аналітики вже зараз!

Реєструйтесь, щоб отримати розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!