Україна вирощує сою без ГМО за європейськими стандартами

Джерело:  AgroPortal.ua
соя

Українські фермери, попри великі труднощі через російську агресію, непохитно дотримуються сталого сільськогосподарського виробництва і роблять свій внесок у глобальну продовольчу безпеку.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час міжнародного не-ГМО саміту, говориться у повідомленні Мінагрополітики.

«Аграрії продовжують сіяти сою — життєво важливу культуру для постачання білка в Європу. У 2022 році в Україні було засіяно понад 1,5 млн га і зібрано 3,7 млн т сої, що на 7% більше, ніж у 2021-му. З початку 2023 року до ЄС було вже експортовано близько 1 млн т української сої», — повідомив Тарас Висоцький.

Він наголосив, що Україна, як кандидат на вступ до ЄС, дотримується останніх змін у законодавстві ЄС. Зокрема, долучилася до правил щодо протидії вирубці лісів. І вже з кінця 2024 року деякі сільськогосподарські продукти, такі як соя, будуть вирощуватися лише на тих землях, де не вирубувалися ліси.

Крім того, за словами Тараса Висоцького, у 2022 році близько 658 тис. т сої в Україні (17,5% від загального виробництва) було сертифіковано як стійку не-ГМ сою. Це гарантує сувору відповідність сої нормам ЄС щодо захисту рослин і  скорочення викидів парникових газів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!