Україна: Соняшник залишається флагманом аграрного ринку

Джерело:  УкрАгроКонсалт
подсолнечник
UkrAgroConsult

Автори статей:

У червні продовжилося збільшення відвантажень соняшника, олії та шроту за рахунок оптимізації та вирішення проблем логістики. Експорт соняшнику, як вже відзначалося, може досягти історичного максимуму да підсумками сезону 2021/22 МР.

В умовах високих запасів сільськогосподарських культур та наближення активної фази збиральних робіт, рекордний експорт знижує напругу на ринку та навантаження на елеваторні потужності та стає позитивним моментом для українського агросектору.

Також підвищено оцінки експортного потенціалу ринку соняшникової олії.

Ціни внутрішнього ринку соняшника знижуються, поточний рівень цін на 54% нижче рівня на момент початку військових дій Росії на території України та на 37% щодо початку 2021/22 МР.

Незважаючи на зниження цін, очікується, що соняшник залишатиметься однією з найбільш маржинальних культур у новому сезоні.

Факторами тиску є очікування відносно високого врожаю інших олійних, рекордні запаси соняшника на кінець, розширення площ соняшника в ключових країнах-виробниках ЄС та зниження цін на світових ринках рослинних олій за останній місяць, інформують аналітики УкрАгроКонсалт.

Повна версія статті доступна передплатникам аналітичного звіту «ОЛІЯ ПРИЧОРНОМОР’Я» від УкрАгроКонсалт.

Ви можете отримати зразок звіту та оформити передплату тут.

Будьте впевнені у своїй бізнес-стратегії з професійною аналітикою та прогнозами агроринку України та Чорноморського регіону.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!