УкрАгроКонсалт оновлює свій прогноз врожаю зерна в Україні у 2022 році

Джерело:  УкрАгроКонсалт
сбор урожая
UkrAgroConsult

Автори статей:

Цьогорічна весняна посівна кампанія викликала занепокоєння ринку, оскільки вона проходила в умовах воєнного стану. По-перше, сівба була територіально обмежена через активні бойові дії на сході на півдні. По-друге, були певні ризики зі сторони забезпечення необхідними МТР, професійними кадрами та необхідністю встигнути посіяти в оптимальні строки (особливо це стосується північних областей, де фермерам доводилось чекати на перевірки та розмінування полів).

Не дивлячись на це, українські аграрії перевершили всі очікування, та посівна в Україні пішла за оптимістичним сценарієм.

Основним чинником успішної цьогорічної посівної кампанії стала сівба кукурудзи, якій на початку весни пророкували більш значне скорочення в порівнянні з минулим сезоном. Але реальність показала, що українські фермери були добре підготовлені ще з осені-зими та мали достатньо закупленого наперед насіння кукурудзи.

Крім того, вегетаційному розвитку сприяли погодні умови. Затяжна весна сприяла ефективному засвоєнню вологи, а поступове наростання тепла за останній місяць зменшило відхилення показника NDVI, який після першого тижня червня майже зрівнявся з середніми багаторічними значеннями.

Повна версія статті доступна передплатникам аналітичного звіту «AgriPriceMentor» від УкрАгроКонсалт.

Ви можете отримати зразок звіту та оформити передплату тут.

Будьте впевнені у своїй бізнес-стратегії з професійною аналітикою та прогнозами агроринку України та Чорноморського регіону.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!