Україна. Дефіцит вологи в ґрунті може негативно позначитися на продуктивності рослин у 2022 році

состояние порсевов
UkrAgroConsult

У другій декаді жовтня спостерігалася помірковано прохолодна, з нічними заморозками та з незначною кількістю опадів погода.

Наразі погодні умови за температурою є сприятливими для озимих зернових культур, але на полях існує значний дефіцит вологи в ґрунті, що, безумовно, може негативно позначитися як на результатах перезимівлі рослин, так і на їх продуктивності у 2022 році. Триває сівба озимих зернових культур та збирання зернових та зернобобових культур, зазначають аналітики УкрАгроКонсалт.

На більшій частині території незначні опади у вигляді дощу відзначалися протягом 1-2 діб, їхня кількість склала 1-13 мм (9-70% від норми), внаслідок чого спостерігається нестача продуктивної вологи у верхніх шарах ґрунту. Особливо це критично для озимих культур, посіяних після збирання соняшнику. Найбільш критична ситуація із запасами вологи у ґрунті у північних, східних та південних областях.

Прогноз погоди на 25-31 жовтня: Прогнозується сонячна погода без опадів. Температура на Заході вдень +10…+12°С, вночі +2…+4°С; на Півночі вдень +10…+12°С, вночі +2…+4°С; на Сході вдень +9…+11°С, вночі +2…+4°С; в Центрі вдень +10…+12°С, вночі +2…+4°С; на Півдні вдень +12…+14°С, вночі +2…+4°С.

Детальна інформація по експорту зернових культур і продуктів їх переробки, балансам попиту і пропозиції, ціновим тенденціям, станом посівів та хід збиральної / посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!