Україна. Частка фуражної пшениці скоротилася в 2020/21 МР

Автор:  Марина Маринич
UkrAgroConsult

Автори статей:

Марина Маринич
Аналітик зернового ринку

Якщо порівнювати перше півріччя поточного і минулого сезонів, то частка фуражної пшениці в українському експорті скоротилася. Збільшення частки продовольчого зерна пояснюється більш спекотним і сухим літом, яке також призвело до зменшення показника врожайності і, як наслідок, валового збору врожаю.

Скорочення частки фуражної пшениці також помітно і по поведінці внутрішніх цін: якщо рік тому спред між цінами фуражної і продовольчої пшениці становив 200 грн, то в 2020/21 МР скоротився до 100 грн, а в кінці минулого тижня вони торгуються практично в одну ціну.

Однак, говорити про дефіцит фуражної пшениці поки рано, вважають експерти УкрАгроКонсалт. Для українських експортерів це нормальна практика: в першу чергу продавати фуражне зерно, а більш дороге і якісне – залишати на другу половину сезону.
Крім того, ціна фуражної пшениці залежить також від суміжних ринків кукурудзи і ячменю, а ці культури в 2020/21 МР користуються високим попитом з боку Китаю, що впливає на зростання цін.

Повна версія доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який поєднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я з доступом до історичних даних, а також інструментами обробки та завантаження інформації.

Підключіть AgriSupp та підвищіть свою ефективність уже сьогодні!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!