У США просять ЄС перенести набрання чинності закону про знеліснення

Джерело:  УкрАгроКонсалт
знеліснення

Палата депутатів надіслала листа президенту Байдену з проханням про 2-річний перехідний період для реалізації Регламенту ЄС про вирубку лісів, який набирає чинності 30 грудня 2024 року. Цей лист слідує за ідентичним листом Сенату у березні минулого року.

Лісова та паперова промисловість США вважають, що європейський текст є складним і в ньому відсутня ясність щодо даних, методології збору цієї інформації та визначень, на яких засновані європейські заходи. Вартість американського експорту деревини та паперу становить близько 3,5 млрд доларів США, оператори вважають, що американські компанії не зможуть відповідати європейським вимогам, які надто складні та погано визначені.

Зважаючи на це все, кілька інших великих сільськогосподарських виробників (Бразилія) поділяють цю позицію і попросили ЄС відкласти реалізацію.

У СОТ Комісія відповіла, що дата введення в дію не може бути змінена. Слід зазначити, що адміністрація Байдена не заперечує гідності європейського заходу, але вважає, як і галузь, що відповідати європейським вимогам практично неможливо через дуже різні системи роботи та збору даних у Сполучених Штатах.

Ділові кола США вважають, що для Брюсселя було б краще погодитися на перехідний період, який заспокоїв би американський Конгрес.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!