У серпні виріс обсяг передачі вагонів із зерновими на прикордонних переходах

Джерело:  Rail.insider
жд зерновоз

Упродовж серпня Укрзалізниці вдалося наростити обсяг здачі зерновозів та скоротити черги на передачу вагонів через прикордонні переходи. Про це розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов під час онлайн-наради із представниками аграрного ринку 1 вересня, передає Rail.insider.

У серпні УЗ наростила передачу вагонів із зерновими вантажами на 71 вагон. Наразі щодоби за кордон передається 469 зерновозів.

Водночас загальна черга на передачу вагонів через західні прикордонні переходи у серпні скоротилася на 6,5 тис. вагонів (–21%). Якщо наприкінці липня до стиків прямували майже 31,6 тис. вагонів, то за місяць ця кількість становить 25 тис. одиниць рухомого складу.

Також на 15% скоротилася кількість зерновозів: із майже 10 тис. до 8,5 тис. одиниць.

Найскладнішою залишається ситуація по стиках із Румунією. Так, на перехід Вадул-Сірет—Дорнешти прямують під перестановку візків ще понад 500 вагонів, навантажених у квітні. Напружена ситуація і на другому румунському переході — Дяково—Халмеу. Також до переліку «проблемних» увійшли Батьово—Еперешке (Угорщина) та Ягодин—Дорогуськ (Польща).

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!