У Пакистані побоюються подорожчання азотних добрив

удобрения

Уряд Пакистану попросив керівників низки компаній забезпечити безперебійні постачання природного газу на підприємства з випуску азотних добрив до січня наступного року, щоб фермери не відчували їх браку під час посівних робіт під час сезону рабі.

Під час наради з представниками бізнесу радник прем’єр-міністра Пакистану Шаукат Тарін (Shaukat Tarin) доручив зацікавленим сторонам у прискореному порядку виробити консенсус з питань, що стосуються відшкодування податку з продажу та збору на розвиток газової інфраструктури.

За його словами, уряд країни перебуває у важкій ситуації через високі світові ціни на азотні добрива, прогнозований сильний попит на них напередодні їх продажів під час сезону рабі та нестачі іноземної валют. Подорожчання ж карбаміду, ввезеного з-за кордону, підвищує витрати селян і впливає врожайність сільськогосподарських культур.

Водночас, заводи з виробництва азотних добрив хочуть виплачувати заборгованість зі збору на розвиток газової інфраструктури поетапно протягом десяти років після коригування їхніх вимог про відшкодуванню податку з продажу на суму понад 50 млрд. рупій (понад 291 млн. дол.).

На цьому фоні очікується зростання цін на азотні добрива в Пакистані, тому було б правильно забезпечити заздалегідь максимальні постачання природного газу на підприємства з їхнього випуску.

 

Fertilizer Daily

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!