У Молдові ухвалено закон про держкредитування виробників зерна

Джерело:  NOI.md
зерно

Парламент Молдови ухвалив у другому читанні та в цілому законопроект, який передбачає створення механізму екстреного кредитування виробників зернових для покриття витрат на сільськогосподарські роботи.

«Документ передбачає, що Міністерство сільського господарства та харчової промисловості РМ спільно з Організацією з розвитку підприємництва розробить механізм надання фінансових гарантій, а також конкретні умови надання гарантій щодо кредитів, залучених у банках мікро- та малими підприємствами щодо вирощування зернових культур. Фінансові гарантії надаватимуться через Фонд кредитних гарантій для малих та середніх підприємств. Водночас запроваджується заборона на звернення стягнення на суми, отримані фермерами від своїх кредиторів у рахунок погашення попередніх боргів», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається в пояснювальній записці до законопроекту, необхідність його ухвалення обумовлена тим, що сільгоспвиробники в зерновому секторі Молдови наразі стикаються з низкою проблем, «викликаних як внутрішніми факторами, такими як посуха в попередні роки, так і зовнішніми, пов’язаними зі зміною логістичних маршрутів у зв’язку з війною в Україні». У умовах існує ризик те, що вони стануть неплатоспроможними, а поточна весняна посівна опиниться під загрозою зриву.

Закон набуде чинності з дня його опублікування в Офіційному моніторі Республіки Молдова.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!