У лютому аграрії стали купувати більше добрив

Джерело:  Інфоіндустрія
удобрения

Несподівано для всіх учасників ринку добрив лютий 2023 року став насиченим на події. Крім зниження цін на азотні добрива ми спостерігали справжній бум імпорту. Імпорт азотних добрив зріс з 81 тис. тонн в січні до 177 тис. тонн в лютому.

Лідери серед імпортерів теж змінились, пропонуємо поглянути на загальний рейтинг ТОП-20 імпортерів азотних добрив за два місяці 2023 року.

Рейтинг імпортерів азотних добрив

Загальний імпорт склав 258,3 тис. тонн азотних добрив, учасники рейтингу імпортували 201 тис. тонн добрив. Переважно трейдери завозили карбамід і сульфат, селітра аміачна імпортовано в обсязі 60 тис. тонн

Майже не змінна картина в імпорті азотно-фосфорних та фосфорних добрив. Імпорт за перші два місяці склав 37,6 тис. тонн.

Рейтинг імпортерів фосфорних та азотно-фосфорних добрив

Загальний імпорт NPK добрив за два місяців налічував 42,5 тис. тонн добрив. В лютому активність імпортерів зросла в 2,2 рази. При цьому, ціни  на NPK в лютому зменшились на 7%.

Рейтинг імпортерів NPK добрив

Калійні добрива найменш популярні, за два місяці обсяг імпорт склав 4,3 тис. тон, а зростання в лютому на 50%, хоча середня ціна на калійні добрива знизилась на 16%.

Рейтинг імпортеів калійних та фосфорно-калійних добрив

Українці почали купувати більш дешеві добрива і нарощують обсяги імпорту і закупівель. Ми спостерігаємо як зростають також обсяги закупвлі й українських добрив.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!