У Китаї запустять кампанію зі збільшення виробництва зерна

Джерело:  primamedia
Китай

Урожай зернових у Китаї перевищує позначку 650 млн тонн дев’ятий рік поспіль.

З метою забезпечення продовольчої безпеки країни в Китаї розпочнуть новий раунд дій, спрямованих на значне збільшення виробництва зерна в найближчі роки.

Згідно з планом дій, оприлюдненим Держрадою КНР, до 2030 року країна має намір збільшити потужності виробництва зерна більш ніж на 50 млн тонн. На той час площа посівних площ під зернові складе близько 1,75 млрд му (117 млн гектарів), а врожайність зерна з одного му досягне 420 кг.

Урожай зернових у Китаї перевищує позначку 650 млн тонн дев’ятий рік поспіль. Частка зерна душу населення становить 493 кг.

Проте в майбутньому розрив між пропозицією та попитом на зерно може збільшитись, що зумовлює необхідність подальшого збільшення виробничих потужностей для забезпечення продовольчої безпеки, заявили у Державному комітеті у справах розвитку та реформ КНР.

Основний внесок у збільшення виробництва зерна зроблять кукурудза та соєві боби. Що стосується рису та пшениці, то основний наголос буде зроблено на підвищення якості та оптимізацію структури. Картопля та інші види зернових та бобових вирощуватимуться з урахуванням місцевих умов, йдеться у документі.

Держкомітет у справах розвитку та реформ КНР та Міністерство сільського господарства та сільських справ КНР планують сприяти адміністраціям 720 повітів у реалізації цілої низки проектів для підвищення потенціалу виробництва зерна.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!