У Китаї гарний урожай часнику, проте ціни можуть і не впасти

Джерело:  AgroTimes
чеснок

Китай почав експортувати перший часник нового сезону. Врожай цього року значний, якість – гарна, ціна – нижча ніж торік. Але високі транспортні витрати, інфляція та зміна курсу валют утруднюють експорт.

Про це повідомляє FreshPlaza.

«На складах залишилося ще багато часнику 2021 року, а урожай 2022 року величезний, тому ціна нижча, ніж у попередні роки. Оптовики купують часник у фермерів практично за собівартістю. Ціна вже невисока, і немає багато можливостей для подальшого її зниження. У той же час посередники прагнуть придбати великі обсяги, щоб заповнювати свої склади. Чи будуть впливові китайські трейдери спекулювати та підвищувати ціну, ще невідомо, тож ми будемо стежити за розвитком ринку», – сказав менеджер з продажу Вейн з Qingdao Muyi International Trading Co., Ltd.

Він також додав, що Китай вжив суворих заходів для запобігання поширенню Covid-19, що принесло нові виклики для часникової промисловості, включно з нестачею робочої сили та транспортними перешкодами.

На імпорт часнику також впливає подорожчання нафти, інфляція, збільшення вартості робочої сили, зростання курсу долара до юаня.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!