У Канаді збудують найбільший завод з виробництва біодизелю з ріпаку

Джерело:  AgroXXI
биотопливо

Будівництво об’єкту планується в канадській провінції Альберта із закупівлями сировини у місцевих ріпаківників, при виході на повну потужність він може переробляти 2,5 млн. тонн насіння каноли, комерційного різновиду ріпаку на рік.

Про це повідомляє в статті, опублікованій в канадському агрономічному мережевому виданні АlbertaFarmerExpress, журналіст Джефф Мельхіор: «Нафтопереробний завод Imperial Strathcona в Альберті отримує 12-відсоткову податкову пільгу за будівельний завод вартістю 720 мільйонів доларів США. як стверджується, потребує мільйонів тонн насіння каноли на рік. Ця пільга в рамках податкової політики провінції Альберта щодо інвестицій у переробку сільськогосподарської продукції пропонується, коли корпорації інвестують 10 мільйонів доларів або більше у проект із будівництва чи розширення підприємства з переробки сільськогосподарської продукції з доданою вартістю у провінції.

Р. Дж. Сігурдсон, міністр сільського господарства та іригації провінції Альберта, охарактеризував цей об’єкт, який вважається найбільшим у своєму роді в Канаді, як чудову новину для провінційних виробників ріпаку та стимул для зусиль провінції щодо скорочення викидів парникових газів.

«Коли завод запрацює на повну потужність, він перетворюватиме ріпакову та інші олії насіння у відновлюване дизельне паливо, викиди якого нижчі, ніж у звичайного палива. Щоб це сталося, Imperial буде закуповувати більшу частину своєї сировини у виробників каноли прямо тут, у провінції. Крім того, Imperial закуповуватиме низьковуглецевий водень для своїх операцій у Air Products в Едмонтоні, тобто тут же в Альберті. Використання низьковуглецевого водню для виробництва відновлюваного дизельного палива з низьким рівнем викидів допоможе скоротити викиди парникових газів», – сказав він.

Кріс Верват, виконавчий директор Канадської асоціації переробників олійних культур, назвав цю подію «яскравим прикладом подальшої співпраці, яка допоможе підтримати зростання у двох ключових секторах економіки Альберти: енергетиці та сільському господарстві».

«Місцеве виробництво відновлюваного палива, отриманого з місцевої каноли, надає важливу можливість диверсифікації ринку прямо тут, на нашому власному дворі, що принесе користь фермерам, переробникам та всьому ланцюжку створення вартості в провінції Альберта. Для розуміння перспектив, цей об’єкт є попитом на насіння каноли, який може досягати двох з половиною мільйонів метричних тонн на рік. Саме такий розмір сьогодні мають деякі наші найбільші експортні ринки. Простіше кажучи, проект такого масштабу змінює правила гри в нашій галузі і є безпрограшним для всіх сторін, що беруть участь», підсумував Верват».

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!