У ДАР стартувала реєстрація на отримання рукавів для зберігання зерна

Джерело:  AgroPortal.ua
рукава

У Державному аграрному реєстрі (ДАР) відкрито реєстрацію для отримання засобів для тимчасового зберігання зерна — рукавів — місткістю 200 т кожен.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль у Telegram.

Вони призначені для агровиробників, які обробляють від 50 до 10 тис. га землі на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей.

Для отримання рукавів фермери мають зареєструватися на участь у програмі через ДАР. Кінцевий термін подання заявок — 6 жовтня 2024 року.

Як говориться у повідомленні ФАО, ця ініціатива реалізується за фінансової підтримки урядів Канади, Японії, австралійської благодійної організації Minderoo Foundation та Сполучених Штатів Америки через USAID.

«Метою програми є подолання дефіциту зберігання зерна, що, за оцінками, становить близько 1 млн т», — уточнили в організації.

Кількість рукавів, які фермер може отримати, буде розрахована залежно від кількості отриманих заявок і пропорційно до площі оброблюваних земель — у розрахунку не більше одного рукава на 50 га земель, що обробляються для вирощування зернових та олійних культур.

Фермери, які отримають зернові рукави, зобов’язані використовувати їх лише для зберігання власної сільськогосподарської продукції. Учасники програми також мають взяти на себе витрати за транспортування рукавів від визначеного складу до свого господарства.

Більше інформації: контакт-центр ДАР, тел.: +38 044 339 9215, support@dar.gov.ua; гаряча лінія ФАО, тел.: +38 099 090 7582, +38 068 318 0943, UA-Feedback@fao.org.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!