У болгарському порту Варна запустили новий зерновий термінал

Джерело:  Bourgas
Варна

Нещодавно в порту Варна було введено в експлуатацію новий зерновий термінал, при цьому першу партію пшениці вже перероблено на новій спеціалізованій системі переробки зерна. Інвестиції вартістю 25 мільйонів євро було реалізовано на портовому терміналі Варна-Захід.

В результаті важливого інвестиційного партнерства між двома компаніями «Порт Варна» ЕАД та «Зерновий термінал Варна Захід» АД, система вже працює і є комплексом технологічних інновацій та інфраструктурних рішень, які підвищать ефективність і конкурентоспроможність як компаніям, так і клієнтам і торговцям з усього регіону.

06.10.2023 у портовому терміналі Варна-Захід, 8-й причал, за допомогою спеціалізованої установки успішно завершено обробку 180-метрового теплохода «HTK FORTUNE», завантаженого 35 000 тонн болгарської пшениці, що прямує до Алжиру. Експортером зерна є “Кофко Інтернешнл Болгарія”. Система переробки, що діє в даний час, дозволяє досягати продуктивності 450 тонн на годину або близько 10 000 тонн на добу на одну робочу точку, і це тільки перший крок у розширенні перевалки зерна в порту.

Перший етап інвестицій включає модернізацію процесу навантаження з використанням спеціалізованої зернонавантажувальної машини «Судонавантажувач», технологічних стрічкових та повітряних конвеєрів у поєднанні із новозбудованою інфраструктурою прийому, автоматичного відбору проб та зберігання зерна. Все це забезпечує оптимальні умови для завантаження суден та переробки зерна з високою продуктивністю, точністю, а вся система ґрунтується на екологічно чистих технологіях.

Постачання та введення в експлуатацію нового складного технологічного обладнання планується завершити протягом 12 місяців, що дозволить збільшити темпи навантаження спеціалізованих об’єктів удвічі, при цьому швидкість навантаження судна досягне понад 20 тисяч тонн на добу. Загальні можливості терміналу дозволять паралельно спеціалізовано обробляти кілька зерновозів, забезпечуючи загальний експорт через причали понад 35 тисяч тонн на добу. Побудована потужність зерносховища на сьогоднішній день складає 100 тисяч тонн. Завершення інвестиційних процесів також гарантуватиме повне завантаження потужностей складської та портової інфраструктури, що дозволить переробляти понад 2 мільйони тонн зерна на рік лише через термінал «Варна-Захід».

Дані інвестиції відповідають прогнозам та надають можливості для подальшого зростання та розширення бізнесу у сфері виробництва та торгівлі зерном. Введення в експлуатацію потужної переробної системи та покращення інфраструктури є важливим стратегічним кроком, що зміцнює позиції компаній у секторі виробництва зерна та підтверджує відданість «Пристаниште Варна» та «Зерновий термінал Варна Захід» модернізації. та інновації в бізнесі. Ця підприємницька діяльність зміцнить позиції обох компаній на ринку зернопереробки, а також сприятиме стабільності та зростанню обох компаній.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!