Три українські компанії цікавляться приватизацією Білгород-Дністровського порту

Джерело:  ЛІГАБізнес
Білгород-Дністровський порт

Приватизацією Білгород-Дністровського порту цікавляться ТОВ “МСП Ніка-Тера” – Дмитра Фірташа, “Потоки” – Вадима Єрмолаєва та “Нібулон” – Андрія Вадатурського. Про це LIGA.net у коментарі для матеріалу “Хто може купити Білгород-Дністровський порт” розказала директорка Білгород-Дністровського порту Оксана Кіктенко.

Приватизаційний аукціон відбудеться 16 вересня, стартова ціна 89 млн грн. Про це повідомляється на сайті Prozorro.Продажі.

Оксана Кіктенко каже, що можливість купівлі розглядала компанія “Нібулон” Андрія Вадатурського. А на підприємство приїжджало багато спеціалістів агрохолдингу для детального ознайомлення з його потужностями.

До порту приїжджали делегації компанії ТОВ “МСП Ніка-Тера”, яка розташована на лівому березі Бузького лиману за 34 милі від моря. Ніка-Тера – це диверсифікований порт, що надає стивідорні послуги з перевалювання, зберігання, підготовки й відправлення різних вантажів, зокрема аграрної продукції. Власником компанії є Дмитро Фірташ.

Вивчали можливість придбання порту представники заводу “Потоки”. Сам завод спеціалізується на переробленні олійних культур і знаходиться у місті Дніпро. Його власником є місцевий підприємець Вадим Єрмолаєв. На нього були накладені санкції Ради нацбезпеки (РНБО) на десять років через те, що він був пов’язаний із підприємствами, що працювали в Криму й Бердянську, а отже, сплачували податки в російський бюджет.

“У випадку купівлі майна порту компаніями з першої групи, концепція розвитку проста – розвиток угору (банки під зерно чи масло) та вглиб (максимально поглибити підхідний канал для більшого завантаження судна, бажано – до 19 м). Для порту – це перспектива на кілька років, тому що необхідно повністю змінити гідротехнічні засоби. Сьогодні щонайбільші параметри причалів і каналу обмежені глибиною 6,5 м. Виключення складають вантажі з невеликими партіями, такими як шрот, пшениця твердих сортів тощо, для яких достатньо мати флот вантажністю до 10 000 тонн”, – каже Оксана Кіктенко.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!