Trans-Oil стала власником найбільшого зернового терміналу в Одесі

Джерело:  Mold-Street

Найбільший зерновий термінал в Одеському порту (Україна) ємністю зберігання 200 тисяч тонн та перевалковою потужністю 5 мільйонів тонн перейшов у власність групи компаній Trans-Oil, яка є найбільшим переробником олійних Молдови, повідомляє mold-street.com

Хто взяв під свій контроль Одеський зерновий термінал

Trans-Oil Group та Argentum Creek Partners разом із ще однією компанією після судових розглядів у судах України, Великобританії та Кіпру взяли під контроль портовий термінал “Олімпекс” (Olimpex Coupe Internațional LLC).

Це пов’язано з тим, що власники терміналу, два українські мільйонери (Сергій Гроза та Володимир Науменко), засновники GNT Group, нібито накопичивши борги на суму понад 100 мільйонів доларів перед Argentum Creek Partners та Innovatus Capital Partners, не змогли їх виплатити.

Коментар Trans Oil

Звинувачення у рейдерських атаках змусили групу Trans Oil виступити з роз’ясненнями.

Так, група повідомляє, що 4 квітня 2024 року “уклала договір оренди та управління портовим терміналом “Олімпекс” із власниками-кредиторами цього терміналу – Argentum Creek Partners та Innovatus Capital Partners”.

“Термінал “Олімпекс” знаходиться на стадії передачі в управління Trans-Oil Group з 24 квітня 2024 року”, – повідомляє Trans Oil.

При цьому група стверджує, що “сприяла фірмам Argentum Creek Partners та Innovatus Capital Partners, а також незалежному керуючому терміналу “Олімпекс”, призначеному Львівським судом, у їх зусиллях щодо оцінки поточної операційної та фінансової ситуації “Олімпексу” та для запобігання розтратам активу власниками».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!