Торгова корпорація Пакистану оголосила про проведення тендеру на закупівлю 500 тис. тонн пшениці

Джерело:  УкрАгроКонсалт
пшеница булки
UkrAgroConsult

За інформацією Посольства України в Пакистані, Торгова корпорація Пакистану оголосила про проведення тендеру на закупівлю 500 тис. тонн пшениці.

Вказаний об’єм повинен буде доставлений на базисі CFR Карачі (розвантаження оптом) з серпня по 15 вересня 2022 року.

Відповідно до тендерної документації, пшениця, що постачається, має суворо відповідати встановленим стандартам і специфікаціям та порядку імпортної політики країни. Загальна кількість пшениці має надходити до визначених портів у Пакистані відповідно до графіка відвантажень.

Заявки мають бути подані до 1 липня 2022 року, не пізніше 10:30 за тихоокеанським стандартним часом. Розкриття пропозицій відбудеться того ж дня о 11:00 у присутності учасників або їх уповноважених представників. Детальніше про тендер (англ. мовою).

Пакистан сподівається отримати більш раціональну ціну в рамках другого такого тендеру на поставку пшениці менш ніж за місяць. Нагадаємо, що на тендері, який відбувся 17 травня країна не змогла закупити 500 тис тонн пшениці, отримавши пропозицію в розмірі 515 доларів США за тонну, включаючи вартість і фрахт (C&F), що для країни було занадто дорого. За останні кілька тижнів ціни на зерно на міжнародному ринку в деякій мірі знизилися, що дає можливість придбати дешевшу пшеницю. Тепер інсайдери ринку очікують, що Пакистан зможе отримати пшеницю в межах 470-490 доларів за тонну за другим тендером.

Після початку російсько-української війни на міжнародному ринку відбулося рекордне зростання цін на зерно, яке почало негативно впливати на внутрішній ринок. Нестача пшениці цього року в Пакистані становить приблизно три мільйони тонн, і країна змушена заповнювати її за рахунок імпорту зерна.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!