Термінал «Мостиська» планує розвивати контрейлерні перевезення до ЄС

Джерело:  ЦТС
Мостиська

Контейнерний термінал «Мостиська» має намір розвивати контрейлерні перевезення до Європейського Союзу. Про це розповів директор термінала Дмитро Кобзар.

Очільник зауважив, що зараз термінал обробляє щотижня три контрейлерні потяги.

«Щомісячно це приблизно 120 напівпричепів у імпорті та стільки ж у експорті. Основні товари — це продукція автомобільної індустрії, яку ми відправляємо та отримуємо з Німеччини. Але при наявності регулярного вантажопотоку відправлення можуть здійснюватися і до інших країн ЄС. У планах є також відправка зернових вантажів. Розуміємо, що ринок того потребує і ми обов’язково зробимо це», — запевнив Дмитро Кобзар.

Він додав, що сьогоднішній дефіцит водіїв може стати додатковим стимулом для бізнесу використовувати саме контрейлерні перевезення і всередині країни. Тим паче що УЗ декларує максимальне сприяння такому виду перевезень.

За словами Дмитра Кобзаря, основним стримувальним фактором зараз є порівняння вантажовласниками ціни перевезення контрейлером чи автотранспортом як єдиного критерію. Вартість автомобільної логістики дуже нестабільна. Так, «ситуативно сьогодні контрейлерне перевезення може виглядати дешевше, а за тиждень виглядати, навпаки, дорожче. Хоча насправді воно не змінюється».

«Я вважаю, що умовою для розвитку контрейлерних перевезень є розуміння бізнесу, що, окрім ситуативної переваги в ціні, є й інші фактори, які надають бізнесу прогнозованості та зрештою компенсують цю різницю. Зокрема, це терміни доставки до семи днів, можливість відправляти одразу великі партії: потягом можливо одразу транспортувати до 1000 т продукції», — наголосив директор термінала.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!