«ТАС Агро» завершив посівну кампанію: засіяли понад 57 тис. га

Джерело:  AgroTimes
сев

Днями агрохолдинг «ТАС Агро» завершила одну із найважчих посівних кампаній за всю історію агрохолдингу. Загалом було засіяно більше 57 тис. га.: соняшнику – 31 тис га, кукурудзи – 13 тис га, сої – 13 тис га.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Ще в березні ми не були впевнені, що зможемо успішно провести весняну посівну кампанію в усіх наших підрозділах. Так, землі Північного кластеру перебували в частковій окупації. Проте незважаючи на всі труднощі, спричинені російською військовою агресією, ми консолідували всі наші зусилля, що дозволило провести комплекс весняно-польових робіт в оптимальні терміни. Цю складну і, без перебільшення, колосальну роботу ми провели завдяки професіоналізму та самовідданій праці наших працівників – як у центральному офісі, так і на місцях», – розповів Нил Неміровченко, в.о. генерального директора ТОВ «ТАС Агро».

За його словами, зважаючи на логістичні проблеми, які поки лише поглиблюються, в компанії змінили цьогорічну структуру посівів, скоротивши площі кукурудзи на користь олійних культур – соняшнику і сої. Адже вони мають нижчу врожайність, якщо порівнювати з кукурудзою, та їх переробка здебільшого знаходиться всередині нашої країни.

«Наразі підживлюємо озимі культури і продовжуємо вносити засоби захисту рослин. Також концентруємося на підготовці до жнив, щоб ефективно зібрати урожай, забезпечити його зберігання і транспортування», – підсумував Нил Неміровченко.

Нагадаємо, стан озимих у «ТАС Агро» оцінюють як добрий.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!