Світові ціни на азотні добрива стрімко падають

Джерело:  AgroPortal.ua
удобрения

Ціни на азотні добрива продовжують падати, причому вони знаходяться під сильним тиском через низький попит і подальше падіння цін на газ.

Про це повідомляють аналітики CRU в своєму щотижневому огляді ринку, пише Agrarheute.

Різке падіння цін на природний газ призвело до того, що європейське виробництво карбаміду відновилося з 20-30% минулого року до 60-65% від нормального рівня, розповідає аналітик з добрив Джош Лінвілл. На Європу припадає лише 5% світового виробництва карбаміду, але це 11,3 млн т продукту, що має великий вплив на ціни.

На думку багатьох аналітиків, на ринку зберігається значний надлишок пропозиції, що спонукає більшість покупців продовжувати купувати лише абсолютні мінімальні потреби і чекати подальшого зниження цін. Весняний сезон у північній півкулі виявився невдалим для трейдерів і виробників добрив, більша частина попиту була покрита довгостроковими контрактами, а це означає, що спотові трейдери мають мало шансів продати товар.

КАС, найпоширеніше азотне добриво у німецьких фермерів, наразі коштує лише близько 385 €/т (торік весною ціни перевищували 900 €/т).

Весняний сезон у США вже в розпалі, і весь імпортний карбамід, який був доставлений взимку, зараз розподіляється по Середньому Заходу. Зважаючи на дуже високі запаси, спотові постачання будуть мінімальними, описують ситуацію в США аналітики.

Світові ціни на аміачну селітру продовжують стрімко знижуватися: минулого тижня російська аміачна селітра подешевшала ще на 10% — нижче 250 $/т FOB порти Балтії, що зацікавить покупців, нечутливих до російських санкцій, таких як Бразилія і деякі африканські покупці, зазначають трейдери. Це рівень цін, з яким важко конкурувати виробникам аміачної селітри, не інтегрованим у виробництво аміаку.

Ціни на аміак також продовжили тенденцію до зниження, причому ціна на Близькому Сході впала майже на 70 $/т, оскільки попит на аміак в Азії майже відсутній. Хоча зниження цін призвело до певної купівельної активності, сектор аміаку залишається вкрай надлишковим, тому ціни продовжуватимуть падати, поки попит і пропозиція не прийдуть до рівноваги, вважають аналітики.

Бразилія, ще один великий споживач добрив, також достатньо забезпечена карбамідом, і місцеві покупці чинять тиск на трейдерів, щоб компенсувати нещодавнє зниження цін.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!