Світ поглинає європейську пшеницю як ніколи раніше

зерно grain

Країни по всьому світу поглинають європейську пшеницю рекордно швидкими темпами після неврожаю в інших великих експортерах, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

За словами Натана Кордьє, аналітика Agritel, на кінець цього місяця експорт Європейського союзу може перевищити 11 мільйонів тонн. Це буде на 25% більше, ніж роком раніше, і є максимальним показником для цього часу сезону за даними ЄС за два десятиліття. Високий попит допоміг підняти ф’ючерси на продовольчу пшеницю вПарижі до рекордно високого рівня.

Європейська пшениця заповнює прогалину, що утворилася через скорочення поставок з інших країн, зокрема з пшеничного гіганта Росії, експортні мита якої уповільнюють продажі. Румунія є одним із прикладів стрімкого зростання експорту, країна змогла обігнати Росію та почала домінувати на ринку Єгипту. Постраждалі від посухи посіви ярої пшениці в Північній Америці означають, що покупці змушені шукати постачання пшениці з високим вмістом білка з Північної Європи, Алжир також звертається до цих джерел, а Китай споживає французьке зерно.

Зростання попиту на пшеницю ЄС

Зростання попиту на пшеницю ЄС

Останні дані Європейської комісії показують, що продаж ЄС до кінця жовтня становитиме близько 9 мільйонів тонн, але при цьому не вистачає повних даних із Франції, одного з найбільших продавців блоку. Уряд США очікує, що ЄС експортує 35,5 млн. тонн за весь поточний сезон, випередивши Росію як лідера продажів у світі.

Проте далі підтримувати такий темп може бути непросто. За словами Кордьє, Аргентина скоро збере врожай і може виявитися конкурентоспроможною для покупців у Північній Африці, навіть із високими транспортними витратами.

Ф’ючерси на пшеницю у Парижі у вівторок досягли позначки 284 євро (329 доларів) за тонну, що є найвищим показником для активних контрактів із 2008 року.

«Ціни на пшеницю мають залишатися високими, щоб унеможливити експортний попит та підтримувати достатні поставки для внутрішніх потреб», – заявив минулого тижня британський торговець зерном Frontier Agriculture з посиланням на європейські продажі.

Детальна інформація по експорту зернових культур і продуктів їх переробки, балансам попиту і пропозиції, ціновим тенденціям, станом посівів та хід збиральної / посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!