Список імпортерів зерна з України видалять з сайту польського Мінагрополітики

Джерело:  Latifundist
пшениця

Список імпортерів зерна з України, розміщений на сайті Мінагрополітики Польщі, став джерелом збитків для багатьох компаній.

Про це повідомив міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Чеслав Сєкерський, пише wiescirolnicze.pl.

Він заявив, що список видалять із вебсайту міністерства.

«Цей перелік у суспільному уявленні вважається переліком суб’єктів, які імпортували так зване технічне зерно, викликало багато негативних наслідків у багатьох компаніях», — сказав Сєкерський.

Він додав, що з моменту оприлюднення цього списку Мінагрополітики отримало численні скарги, вимоги та очікування виправлень та оголошення судових позовів, що підтвердило переконання міністра, що «рішення оприлюднити перелік було неправильним та безвідповідальним».

«Водночас я хотів би вибачитися перед усіма суб’єктами господарювання, включеними до списку, які зазнали будь-якої шкоди або зазнали проблем внаслідок цього рішення», — додав Сєкерський.

Контекст. У листопаді 2023 року Мінагрополітики Польщі опублікувало на сайті список компаній, які імпортують зерно з України, файл містив 62 сторінки. Тоді представники польського зернового ринку розкритикували таке рішення міністерства.

Наприкінці лютого 2024 року стало відомо, що в інтернеті з’явився анонімний список з близько 500 польських компаній, які імпортували зерно з України.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!