Соєві боби з постачанням у травні знижувалися

Джерело:  Oilworld
доллар

Соєві боби з постачанням у травні знизилися на 0,99% до $11,74 за бушель, пшениця з постачанням у травні впала на 2,1% до $5,45 1/4 за бушель на біржі Чикаго у вівторок після того, як звіт Міністерства сільського господарства США про стан урожаю показав, що врожай озимої пшениці перебуває у набагато кращому стані, ніж у цей же час минулого року. Кукурудза з постачанням у травні впала на 1,8% до $4,28 за бушель.

Дані Міністерства сільського господарства США здебільшого відповідали очікуванням та звичайним тенденціям посівного сезону: озима пшениця помітно краща, ніж у цей час минулого року: 56% у хорошому чи відмінному стані порівняно з 28% у квітні 2023 року. пшениці, внаслідок чого експортний попит залишається визначальним фактором руху цін, сказав Дуг Бергман із RCM Alternatives

Відкриті питання: Знижений минулого тижня прогноз посівних площ кукурудзи в США в 2024 році до 90 мільйонів акрів, що на 4 мільйони акрів менше, ніж минулого року, зустрінутий трейдерами зі скептицизмом, що росте. “Багато учасників торгівлі вважають, що оцінка Міністерства сільського господарства США площі в 90 мільйонів акрів була занадто низькою і що деякі з неврахованих акрів зрештою будуть засіяні кукурудзою”, – сказав Томм Пфітценмайєр з Summit Commodity Brokerage у примітці. Ці сумніви є джерелом тиску на кукурудзу, поряд зі спалахом пташиного грипу, виявленим у людей і великої рогатої худоби, що, як очікується, вплине на попит на кукурудзяні корми.

Аналітики кажуть, що зернові можуть отримати імпульс на майбутніх сесіях завдяки силі, яка спостерігається в інших сировинних товарах. “Рекордні ціни на золото і зростання цін на енергоносії можуть стати тим тиском, який починає надавати підтримку зерновому комплексу”, – заявив Деніел Флінн з Price Futures Group у замітці. Завдяки відновлюваним видам палива вищі ціни на нафту та газ стали джерелом підтримки кукурудзи та соєвих бобів, джерела сировини для поновлюваних видів палива, таких як етанол та соєва олія.

Аналітики прогнозують, що запаси етанолу в США знизяться з 25,94 млн барелів до 26 млн барелів, що буде менше, ніж 26,09 млн барелів, про які повідомило EIA минулого тижня. Показник минулого тижня, що охоплює запаси етанолу до 22 березня, виявився найвищим приблизно за рік. Попит на етанол є ключовим показником, що визначає споживання кукурудзи США.

За даними FGIS Міністерства сільського господарства США, за тиждень, що завершився 28 березня, було експортовано 414484 тонн соєвих бобів. Це було менше 785 тис. тонн, про які повідомлялося минулого тижня, та 504 тис. тонн за той самий тиждень минулого року. Постачання сої зараз на 18,7% відстають від минулорічних темпів: експортовано 36,98 млн тонн.

StoneX знизила оцінку виробництва сої в Бразилії через зниження врожайності в MGDS, Сан-Паулу та Парані. Новий прогноз на рівні 150,8 млн. тонн.

Обсяг переробки сої в США за лютий дещо розчарував і склав 194 мільйони бушелів, коли Міністерство сільського господарства США опублікувало офіційні дані щодо жирів та олій у понеділок вдень. Після закінчення половини маркетингового року обсяг продажів зріс на 5,5% порівняно з 2023/24 роком і становив 1,170 мільярда бушелів. Кількість соєвої олії використаної для виробництва біопалива, в січні була найнижчою за 9 місяців, але темпи виробництва з початку року все ж таки зросли на 15% порівняно з попереднім роком.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!