Соєві боби з постачанням у липні знизилися на 0,18%

Джерело:  Oilword
доллар

Пшениця призвела до зниження індексу CBOT у вівторок після того, як останній звіт Міністерства сільського господарства США про прогрес урожаю показав, що посів ярої пшениці значно випереджає звичайні темпи. Міністерство сільського господарства США заявило, що врожай ярої пшениці завершено на 47%, що вище за 21% на цей момент минулого року, а також 5-річних темпів у 31%. Що стосується пшениці, трейдери також наслідували приклад зарубіжних країн.

«Погодні проблеми, які варіюються від морозів до надмірно вологих умов у деяких регіонах Європи та надмірно посушливих умов у Чорноморському регіоні, продовжують сприяти зростанню цін на пшеницю», – сказала Наомі Блом із Total Farm Marketing у своєму повідомленні.

Пшениця з постачанням у липні знизилася на 0,92% до $6,42 за бушель на торговій біржі Чикаго у вівторок, при цьому вчорашнє покриття коротких позицій на зерно закінчилося, оскільки посів пшениці в США прискорюється.

Кукурудза з постачанням у липні впала на 0,43% до $4,67 1/2 за бушель.

Соєві боби з постачанням у липні знизилися на 0,18% до $12,46 за бушель.

Покриття коротких позицій, яке спостерігалося на початку дня, швидко зникло: трейдери не бажають продовжувати підвищувати ціни, а фермери сподіваються зафіксувати прибуток від врожаю.

“На відміну від попередньої сесії, попит на фонди був не таким сильним, і ціни падають”, – сказав Брайан Хупс з Midwest Market Solutions. “Продажі фермерів були дуже важкими, особливо соєвих бобів старого врожаю та кукурудзи”.

Трейдери прагнуть порівняти прогноз Міністерства сільського господарства США з сільськогосподарських культур у Бразилії у майбутньому звіті WASDE зі звітом бразильського Conab. “Ціни, швидше за все, будуть визначатися розміром урожаю в Південній Америці, попитом в Китаї, посівними площами і врожайністю в США”, – сказав Томм Пфтизенмайер з Summit Commodity Brokerage у примітці.

Аналітики прогнозують зниження врожаю бразильської кукурудзи та сої: кукурудза впаде на 1,5 мільйона тонн до 122,5 мільйона тонн, а соєві боби впадуть на 2,4 мільйона тонн до 152,6 мільйона тонн.

На внутрішньому фронті: п’ятничний звіт WASDE, як очікується, покаже вищий рівень виробництва сої в США, ніж очікувалося, на думку аналітиків, опитаних The Wall Street Journal. Вони кажуть, що виробництво сої, як очікується, зросте до 4,43 млрд бушелів у 2024/25 маркетинговому році порівняно з прогнозом у 4,17 млрд бушелів минулого місяця. Тим часом очікується, що виробництво кукурудзи знизиться на 400 мільйонів бушелів – до 14,9 мільярдів бушелів порівняно з прогнозом 15,34 мільярда бушелів минулого місяця.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!