Соєві боби підскочили завдяки закриттю коротких позицій та новинам про дощі у Південній Америці

Джерело:  Oilworld
доллар

За даними, аналітиків, соєві боби підскочили завдяки закриттю коротких позицій, новинам про експортні продажі та сильні дощі в Південній Америці. Сильний долар та великі запаси зерна в Чорноморському регіоні чинять тиск на ф’ючерси пшениці та кукурудзи

Ціни на травневі контракти соєвих бобів торгової біржі Чикаго (CBOT) підскочили на 2% у середу, піднявшись вище $12 за бушель, оскільки товарні фонди, схоже, закрили короткі позиції, повідомили брокери, в той час як новини про експортні продажі свіжої сої зі США. та надмірні дощі в Аргентині надали підтримку. Травневі ф’ючерси на соєві боби CBOT зросли на 24 центи до $12,09-1/2 за бушель. Листопадовий контракт, який представляє врожай 2024 року в США, зріс на 19 центів і закрився на рівні $12,00-1/4, що стало його першим закриттям вище за $12 з 24 січня. Підтримку ринку надали новини про сильні дощі в Аргентині, які можуть завдати шкоди врожаю сої в країні.

Ціни на соєві боби зросли після того, як Міністерство сільського господарства США підтвердило приватні продажі 120 000 тонн соєвих бобів у США в невідомі місця призначення, що стало першою подібною заявою відповідно до правил щоденної звітності з 27 лютого.

“Сьогодні боби були вражаючими”, – сказав Шерман Ньюлін, аналітик Risk Management Commodities. «У нас справді був терміновий продаж невідомій людині, тож, можливо, є щось (ще) в експортному продажу, що ми побачимо завтра», — сказав Ньюлін.

Ф’ючерси на пшеницю впали на тлі нагадувань про рясні поставки з Чорноморського регіону та зміцнення долара, що робить експорт зерна зі США менш конкурентоспроможним. Долар зміцнився на ранніх етапах середовища, а потім упав після закриття CBOT.

Ф’ючерси на кукурудзу закрилися змішано, а найактивніший травневий контракт дрейфував униз.

За словами аналітиків, трейдери також закривають короткі позиції напередодні публікації Міністерством сільського господарства США 28 березня про перспективи сівби та квартальні звіти щодо запасів, які вже давно викликають потрясіння на ринках. Товарні фонди тримають значні чисті короткі позиції щодо ф’ючерсів на сою, кукурудзу та пшеницю, готуючи ринки до покриття коротких позицій.

Пшениця впала в середу вперше за три сесії, тоді як кукурудза втратила позиції після зростання на попередній сесії.

Пшениця CBOT подешевшала на 7-1/2 цента і зупинилася на рівні $5,45 за бушель, а кукурудза впала на 1/2 цента до $4,39 за бушель.

Нещодавно опублікований звіт китайської митниці показує, що Китай скорочує імпорт американської кукурудзи та сої на користь бразильських культур, що також, ймовірно, чинить тиск на ціни ф’ючерсів у США, повідомляли аналітики.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!