Соєві боби на CBOT ростуть на тлі новин про посуху у Бразилії

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго виросли, оскільки трейдери відстежують спеку і посуху в Бразилії, які можуть становити загрозу для посівів сої в країні, що є найбільшим у світі експортером сої.

Листопадові ф’ючерси на соєві боби на CBOT зросли на 1,5 цента до 10,06 доларів за бушель.

Грудневі ф’ючерси на соєвий шрот CBOT знизилися на $2,30 до $322,10 за коротку тонну, а грудневі ф’ючерси на соєву олію зросли на 0,77 цента і закрилися на рівні 39,88 цента за фунт.

Уряд Бразилії прогнозує врожай сої на 12,8% вище, ніж минулого року, хоча посуха може поставити під загрозу посіви сої та стримати низькі ціни на сою.

Міністерство сільського господарства США ввечері в понеділок повідомило, що збирання врожаю сої в США проведено на 6%, що перевищує п’ятирічний середній показник у 3%. Уряд оцінив 64% урожаю сої як хороший чи відмінний, що на 1 процентний пункт нижче, ніж минулого тижня, та відповідає очікуванням торгівлі.

За словами трейдерів, ф’ючерси на пшеницю в Чикаго у вівторок знизилися, оскільки війна між росією та Україною відійшла на другий план, а активний експорт чорноморської пшениці, як і раніше, становить серйозну конкуренцію експорту пшениці зі США.

Грудневі ф’ючерси на м’яку червонозерну пшеницю озиму на CBOT знизилися на 2-3/4 цента до 5,75-3/4 долара за бушель.

Грудневий ф’ючерс на тверду червонозерну пшеницю озиму на KC впав на 1/2 цента до 5,80 долара за бушель, а грудневий ф’ючерс на яру пшеницю MGEX залишився на колишньому рівні 6,19-3/4 долара за бушель.

Міністерство сільського господарства Франції знизило оцінку виробництва м’якої пшениці в країні в 2024 році до 25,78 млн. тонн з 26,32 млн. тонн минулого місяця, що є найнижчим показником з 1986 року через надмірно вологу погоду.

Міністерство сільського господарства США ввечері в понеділок повідомило, що врожай озимої пшениці в США засіяний на 14%, що вище за середню оцінку аналітиків у 13% і середнього п’ятирічного показника також на 13%. Урожай ярої пшениці в США був засіяний на 92%, що вище за середній п’ятирічний показник у 90%, повідомили в USDA.

Ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго виросли після дня млявих торгів, оскільки США нарощують збирання врожаю, який, як очікується, буде рекордним, а фермери скористалися відносно високими цінами, щоб продати кукурудзу старого врожаю.

Контракт на кукурудзу у вересні на CBOT закрився зростанням на 1-3/4 центи до 4,12-1/2 долара за бушель.

Міністерство сільського господарства США ввечері в понеділок повідомило, що врожай кукурудзи в США зібраний на 9%, що вище за середній показник за п’ять років у 6%. Уряд оцінив 65% врожаю кукурудзи як хороше або відмінне, що на 1 процентний пункт вище, ніж минулого тижня, тоді як аналітики, опитані Reuters, в середньому очікували на зниження.

Національне статистичне агентство Бразилії Conab прогнозує, що загальний урожай кукурудзи в країні в 2024/25 році становитиме 119,8 млн. тонн, що на 3,6% більше у річному обчисленні, але зазначає, що експорт, ймовірно, скоротиться.

У вівторок ринок ф’ючерсів на канолу ICE Futures продовжив нарощувати зростання за підтримки більшості зіставних олій.

Чиказька соєва олія та європейський ріпак зросли, у той час як сира нафта також зросла, оскільки трейдери очікують на рішення Федеральної резервної системи США за ключовою процентною ставкою в середу. Проте малазійська пальмова олія впала після того, як Індія запровадила новий 20% імпортний податок на харчові олії.

Говорять про зростання інтересу кінцевих споживачів до купівлі після того, як недавні втрати сприяли зростанню, при цьому деякі аналітики очікують, що листопадовий контракт може повернутися до позначки 600 канадських доларів за тонну.

У середині дня канадський долар був стабільним порівняно із закриттям понеділка. Статистичне управління Канади повідомило сьогодні, що річний рівень інфляції у країні знизився до двох відсотків у серпні, що є цільовим показником Банку Канади.

Розрахункові ціни вказані у канадських доларах за метричну тонну.

Листопад 574,40+9,70

Січень. 587,40 +9,10

Березень 599,10 +8,40

Травень 607,60+7,80

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!