Соя і кукурудза в Чикаго дорожчають на прогнозах сухої та спекотної погоди

Джерело:  GrainTrade
микс

Волога та прохолодна погода у США цього тижня продовжила покращувати стан посівів кукурудзи, більша частина яких запилилася у липні. Тому прогнози спеки на початку серпня більше турбують трейдерів, ніж виробників. Водночас фермерів непокоїть дефіцит вологи на посівах сої під час формування стручків, що може знизити потенціал врожаю.

Контракти на сою на чиказькій біржі СВОТ вчора виросли на 30-1/2 центи до 14,40-1/2 $/бушель, тоді як на попередній сесії вони подорожчали до 14,46-3/4 $/бушель.

Грудневі ф’ючерси на кукурудзу в Чикаго на прогнозах спекотної погоди вчора виросли на 2,6% до 243,7 $/т, але все ще залишаються на найнижчому рівні останніх 4-х місяців.

Листопадові ф’ючерси на сою виросли на 2,1% до 531,6 $/т, додавши за тиждень 10% ціни.

Президент Standard Grain Джо Вацлавік розповів, що «бічний тренд триває протягом кількох останніх тижнів, що є звичайною волатильністю для ринку, який за два місяці впав на 40%».

Ціни на пшеницю підтримує невизначеність з відправкою першої партії зерна з чорноморського порту України, яку планують здійснити у п’ятницю. Хоча представник ООН повідомив, що важливі деталі для безпечного проходження кораблів все ще опрацьовуються.

В Україні ціни на сою виросли завдяки підвищенню офіційного курсу долара на 25%. Переробники підвищили закупівельні ціни з 9-10 тис грн/т до 10-11,5 тис грн/т з доставкою на завод. Експортні ціни на сою в малих портах на тлі низького попиту складають 320-350 $/т СРТ.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!