Саудівська SALIC стала акціонером МХП (оновлено)

Джерело:  AgroPortal.ua

Саудівська сільськогосподарська та тваринницька інвестиційна компанія (SALIC), що належить Фонду державних інвестицій Королівства Саудівська Аравія, стала акціонером агрохолдингу МХП.

Про це говориться у повідомленні на Лондовській фондовій біржі.

Як зазначається, SALIC придбала понад 13,5 млн акцій MHP SE і зараз володіє 12,6% акцій компанії.

Оновлено:  додано коментар МХП

МХП отримала інформацію про придбання компанією SALIC — Саудівською інвестиційною компанією у сільському господарстві та тваринництві, що повністю належить Фонду державних інвестицій (PIF) Королівства Саудівська Аравія, 13 514 563 GDRs (глобальних депозитарних розписок) MHP SE, що до цього перебували у вільному обігу на Лондонській фондовій біржі. SALIC наразі володіє 12,6% від загальної кількості акцій компанії, що перебувають в обігу.

Це придбання підкреслює довіру SALIC до МХП як стабільної компанії, що продовжує розвиватися та може зробити вагомий внесок у забезпечення продовольчої безпеки Саудівської Аравії. Компанія МХП завжди вважала підтримку продовольчої безпеки однією зі своїх ключових цілей в Україні та світі.

Придбання GDRs MHP SE компанією SALIC не вплине на операційну діяльність МХП як в Україні, так і за кордоном, а також на долю акцій Юрія Косюка, який залишається тримачем найбільшої кількості акцій компанії, зберігаючи свій стратегічний вплив на розвиток МХП.

МХП продовжить свою інвестиційну діяльність, підтримуючи економіку країни, створюючи нові робочі місця, а також надаючи допомогу українському війську, громадам і команді компанії. Компанія є одним з найбільших інвесторів країни за версією видань Forbes та NV, за час повномасштабного вторгнення МХП спрямувала 14,8 млрд гривень у розвиток бізнесу в Україні.

Для довідки: агрохолдинг МХП є провідним виробником курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів’я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м’яса птиці (зокрема, через партнерські брендовані точки). Агрохолдинг також посідає провідну позицію у рослинництві.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!