Ринок сиру, хоч і повільно, але відновлюється

сыр

Ринок сиру відновлюється, хоч і повільно. Сироварам повезло, що вони були не дуже зав’язані на експорті. Сприяє відновленню і те, що імпорт сиру припинився. 

Найбільш гострою залишається проблема логістики, хоча в порівнянні з виробниками свіжих молокопродуктів сиророби мають кращу позицію. В цілому логістика зараз працює значно краще, ніж на початку березня. Повертаються до роботи водії, навіть деякі ТРЦ відновлюють роботу.

Випуск сиру звичайно скоротився, хоча і не так суттєво, як свіжих молокопродуктів. На окупованих і прифронтових територіях великих виробників сиру мало і не всі вони навіть в таких умовах повністю припинили роботу, працюючи на локальні ринки.

Слід зазначити, що в лютому в країні ще було зварено біля 4,8 тис. т. сичужного сиру, понад 2 тис. т напівтвердих сирних продуктів та 3 тис. тонн плавлених сирів і сирних продуктів. За оцінками Інфагро у березні виробництво знизилося на 20-25%. Але точної інформації по випуску сирів не буде, Держстат в період війни не буде збирати ці дані.

Скоріш за все, у квітні випуск сирів вже знижуватися не буде, можливо навіть дещо виросте. За відсутності імпорту ринок зможе спожити запропоновану українськими сироварами продукцію. Стимулом до виробництва сиру є також державні закупівлі.

 

ІНФАГРО

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!