Ринки зерна залишаються під впливом опадів в Бразилії, посухи в Аргентині та збирання врожаю в Австралії

Джерело:  GrainTrade
grain зерно поле колоски

Увага трейдерів прикута до погоди у Південній Америці та Австралії, де умови в цілому сприяють завершенню сівби та збирання пшениці.

На півдні Бразилії завершується збирання пшениці. Інтенсивність опадів збільшилася до нормального рівня, що дозволить прискорити сівбу сої та кукурудзи. В центральних та північних регіонах сівба сої та кукурудзи першого врожаю майже завершена, а сприятливі опади покращують стан посівів. Наступного тижня по всій території країни пройдуть типові для цієї пори року дощі.

В Аргентині подекуди пройшли зливи, але дефіцит вологи залишається, тому замість кукурудзи фермери засіють частину площ соєю. Наступного тижня спека у 28-30 оС з незначними опадами продовжить погіршувати стан посівів.

Зливи на сході Австралії, що могли погіршити якість озимої пшениці та ріпаку, покращили врожайність, тому найближчим часом прогнози виробництва підвищать. Протягом тижня очікується суха погода, яка дозволить прискорити збирання пшениці та ріпаку та знизить вологість зерна.

На Середній Захід та Великі Рівнини США холодний фронт приніс опади у вигляді снігу та зниження температур до -3-10 оС. Наступного тижня морози посиляться, що за відсутності снігу може пошкодити посіви пшениці.

В Україні, за даними Укргідрометеоцентру, в період 5-15 листопада температура повітря знизилася нижче +5 оС, тобто почався період «передзимівлі» озимини. У степових регіонах терміни завершення осені відповідають нормі, тоді як на інших територіях – зима почалася на 1-2 тижні пізніше, ніж зазвичай. У південних, а також Дніпропетровській та Закарпатській областях рослини озимини повільно вегетували, знаходилися у фазі «утворення вузлового коріння» та «кущення», пізні посіви – у фазі «пророщування насіння» та «утворення сходів».

Цьогоріч агрометеорологічні умови в цілому сприяли завершенню вегетації озимини, оскільки сонячна погода на початку листопада та поступове зниження температури повітря загартували рослини. Велика кількість тепла сприяла повільному розвитку пізніх посівів (у фазах сходів, пророщування насіння та утворення шильца), частка яких, за оцінками експертів, наприкінці осені складала 60%. Частка розкущених посівів, готових до несприятливих умов зимівлі, складає лише 20-25%, але їх стан переважно добрий.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!