Ринки США відреагували зниженням після звіту USDA

Джерело:  Oilworld
микс

Травневий контракт на кукурудзу на торговій біржі Чикаго (CBOT) знизився до $4,28 (-1,27%) за бушель станом на 22:00 за Гринвічем. Пшениця впала до $5,16 (-1,2%) за бушель, а соєві боби знизилися до $11,59 (-0,47%) за бушель.

CONAB знизив прогноз виробництва сої в Бразилії ще на 0,3 млн. тонн до 146,5 млн. тонн. BAGE знизив прогноз сої по Аргентині ще на 1,5 млн. тонн до 51 млн. тонн.

Бразильське агентство з рослинництва Conab у четвер знизило прогнози виробництва сої та кукурудзи, пославшись на несприятливі погодні умови у найбільшому штаті Мату-Гросу, які призвели до загального зниження виробництва сої та скорочення посівних площ кукурудзи.

Conab повідомила, що Бразилія збере 146,522 млн. метричних тонн сої в сезоні 2023/24, що на 336 000 тонн менше, ніж прогнозувалося минулого місяця, і на 5,2% менше, ніж минулого року.

Бразильські фермери майже закінчили збирання врожаю соєвих бобів, і поступово їхня увага переключається на другий урожай кукурудзи в країні, який висаджується після олійної на тих же площах.

Друга сівба кукурудзи, яка була завершена у великому виробнику Мату-Гросу і майже завершена в штаті Парана, забезпечує 70-80% урожаю залежно від року. У другій половині року кукурудза також активно експортується.

Бразилія збере 110,964 млн. тонн кукурудзи, що приблизно на 16% менше, ніж минулого сезону, враховуючи скорочення площ, особливо під кукурудзою другого сорту, повідомляє Conab.

“(очікуване) зниження загального обсягу виробництва кукурудзи є результатом скорочення площ під кукурудзою з акцентом на скорочення площ під кукурудзою на другому місці, а також зниження прогнозованої врожайності”, – сказали в Conab.

Агентство прогнозує скорочення посівних площ кукурудзи на 8,5% та зниження загального врожаю кукурудзи на 8,1%.

За даними Conab, виробництво кукурудзи у другому кварталі склало 85,6 млн. тонн, що більш ніж на 16% нижче, ніж минулого сезону, що відображає скорочення посівних площ на 8,2%, до 15,7 млн. га (38 ,7 млн. акрів).

Агентство прогнозує зниження врожайності кукурудзи другого ґатунку на 8,9%.

Враховуючи очікуване зниження внутрішнього виробництва кукурудзи, Conab заявила, що Бразилії потрібно імпортувати 2,5 млн тонн у 2023/24 році, щоб задовольнити внутрішній попит на зернові, які використовуються як сировина.

Пшениця перебуває під тиском на перспективи постачання. За словами трейдерів, погана напруга у Чорноморському регіоні може негативно вплинути на експорт пшениці з України.

Міністерство сільського господарства США підтвердило приватний продаж 254 000 тонн соєвих бобів США для доставки в нерозкриті пункти призначення в маркетинговому році, який розпочнеться 1 вересня 2024 року.

Товарні фонди були нетто-покупцями ф’ючерсних контрактів на кукурудзу, пшеницю та соєву олію CBOT у середу, повідомили трейдери. Фонди були нетто-продавцями ф’ючерсних контрактів на сою та соєвий шрот.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!